Martin Petrík,
Chef de Cuisine
* patrí medzi slovenskú kuchársku elitu
* má za sebou viac ako 20 rokov praxe – profesionálne začínal s varením v 16tich rokoch, istý čas pracoval aj v zahraničí, momentálne pôsobí v Bratislave. Pracoval v Reštaurácii Šport klub v Bratislave, kosher reštaurácii Chez Dávid, Luxor Business Club-e, cateringovej spoločnosti Sharkam VIP catering, reštauráciách Chagall a Milton.
* má skvelé referencie, bravúrne zvládol slávnostný banket pre anglickú kráľovnú Alžbetu II., taktiež stretnutie Bush – Putin, v jeho réžii bol slávnostný raut pre španielskeho kráľa Juana Carlosa II. v Danubiane; exceloval na bankete usporiadanom pri príležitosti Medzinárodného summitu NATO v Bratislave – vtedy varil s tímom štyri dni pre 2 500 hostí.
* má za sebou množstvo gastronomických akcií rôzneho druhu, pravidelne účinkuje v relácii Teleráno na TV Markíza, pôsobil aj v rôznych reláciách o varení v STV, publikuje v časopisoch.
* ovláda medzinárodnú i tématickú kuchyňu, baví ho front cooking; dokonca, čo je veľmi sympatické má za sebou aj špeciálne školenia o varení pre deti.
* je profesionálom telom i dušou, čo robí, robí so zápalom a veľmi dôsledne, je radosť s ním spolupracovať. Kolegov v kuchyni, i hostí, pre ktorých varí, vždy presvedčil svojou poctivou prácou. Je rovnako špičkový kuchár ako aj vynikajúci manažér – tvorba menu, zvládnutie procesov v kuchyni, zorganizovanie celého kuchárskeho (a pomocného) personálu, systém v kuchyni, optimálny nákup i spotreba surovín a efektívne použitie zariadení za prísnej kontroly nákladov z neho robia veľmi kvalitného Chef de Cuisine.
Môžete ho zažiť naživo na našich školeniach – kliknite si na tento odkaz.
Na záver – prosím, nenúťte ho jesť “granadír” a už vôbec nie pľúcka na smotane, ponúknite ho radšej poctivým mäsom a zeleninou ? .
Ak máte záujem, pozrite si krátku ukážku ku knihe MENU z edície Kuchárska elita, kde sa Martin Petrík taktiež prezentoval svojim kuchárskym umením: