Konvektomaty – časť 3. – ovládanie
Konvektomat je vynikajúci a všestranný pomocník do profesionálnej kuchyne, ktorý vám ušetrí prevádzkové náklady i čas. Je to asi najefektívnejšie zariadenie v gastronomickej prevádzke.
Na trhu je množstvo typov konvektomatov. Ak zvažujete kúpu konvektomatu, skúste si urobiť prieskum a získať čo najviac informácií. Prečítať si môžete naše články (viď nižšie) a na ilustráciu aj postup pri ovládaní konvektomatu. Máme v ponuke novú generáciu konvektomatov, ktoré sa veľmi jednoducho obsluhujú a intuitívne ovládajú (podobne ako napr. váš smartfón).
Mám záujem o konvektomat
Para sa vytvára pomocou bojlera zabudovaného vo vnútri konvektomatu.
Ovládanie funkcií a procesov varenia sa uskutočňuje pomocou dotykovej obrazovky:
1. Úplní začiatočníci si môžu prepnúť obrazovku do programu EASY, vtedy nastavujete iba režim varenia (horúci vzduch, zmiešaný režim horúci vzduch/para, regenerácia alebo parný režim), teplotu a čas.
2. Po pár dňoch môžete prejsť do manuálneho ovládania a začať sa trochu hrať podľa svojho gusta.
Môžete nastavovať: režim varenia (horúci vzduch, zmiešaný režim horúci vzduch/para, regenerácia, parný režim), percento vlhkosti pary, teplotu, čas, event. multifunkčnú sondu, výkon ohrevu a rýchlosť otáčok turbíny.
3. Ak ste už pokročilí, potom vám varenie na novom konvektomate určite prináša absolútny zážitok. V tomto štádiu môžete využiť automatické varenie z uložených receptov (samozrejme aj v slovenčine).
Prepnutím do príslušnej obrazovky môžete:
- Vytvárať vlastné programy varenia priamo v konvektomate alebo Vašom PC
- Prenášať recepty medzi konvektomatmi (tejto značky)
- Kopírovať a upravovať recepty
- Prenášať recepty pomocou USB pamäte
4. Pre úplne pokročilých – Programujte! (jednoducho), napr .:
- Zahájenie varenia alebo umytie konvektomatu vo vopred určený deň a hodinu
- Voľba doby varenia pre každý plech v komore zvlášť (šetrí množstvo energie). Zvukový signál oznámi uplynutie nastavenej doby).
Dodatočná funkcia – na obrazovku konvektomatu viete vyvolať údaje o histórii varenia za posledný mesiac (napr. pre potreby hygieny alebo iného štátneho dozoru).
Ak máte akékoľvek otázky, či pochybnosti o tom, či ste si zvolili pre seba ten správny typ, opýtajte sa nás ( hajzok@gastroonline.sk, tel: +421 910 972 501 ), prípadne svojho konkrétneho dodávateľa. Za viac ako 15 rokov, počas ktorých sa venujeme gastronomickým zariadeniam, sme pracovali s viacerými typmi a značkami konvektomatov, rád vám pomôžem sa zorientovať.
Môžete tiež využiť našu ponuku konvektomatov a možnosť financovania, s ktorou získate špičkový bojlerový konvektomat za bezkonkurenčnú cenu – neoceniteľného pomocníka, ktorý vám naviac ušetrí kopec prevádzkových nákladov (a nefrfle 🙂 )