Digestory – odsávače pár pre profesionálnu gastronómiu
Ak vám to okolnosti dovolia, venujte, prosím, vzduchotechnike patričnú pozornosť ešte v štádiu riešenia PROJEKTU vašej prevádzky. Uvidíte, že neskôr si za túto drobnú predvídavosť poďakujete. Ušetríte si minimálne nasledovné:
- Nervy
- Peniaze
- Nespokojný a unavený personál, ktorý denne pracuje v nedýchateľnom a prehriatom prostredí
- Nespokojných a znechutených zákazníkov, ktorí od vás odchádzajú „napáchnutí“ ťažkými pachmi z kuchyne a presvedčení, že nabudúce pôjdu radšej niekam inam
- Problémy s hygienou (vlhnutie stien a s tým súvisiace plesne na stenách a stropoch kuchýň, vysoká teplota pracovného prostredia, nedýchateľný vzduch ap.)
- Stavebné a iné úpravy súvisiace s dodatočným montovaním digestorov – je to nielen nákladné, ale aj nepraktické. Nehovoriac o tom, že na istý čas musíte vašu prevádzku zatvoriť, keďže počas montáže sa pripravovať jedlá v kuchyni nedajú – čím prichádzate o zisk…
Bohužiaľ pomerne často sa stretávam aj s prípadmi, keď odvetranie kuchyne síce nejakým spôsobom zabezpečené je, no je nevyhovujúce, neúčinné a teda v podstate (tak, ako je riešené) prakticky úplne zbytočné.
Na účinné odvetranie kuchyne je potrebný aktívny odťah dostatočného množstva vzduchu, ktorý vám zabezpečia digestory (odsávače pár) s výkonným motorom. Aktívnym odtiahnutím vzduchu vznikne v kuchyni podtlak, ktorý spôsobí, že sa do kuchyne dostane čerstvý vzduch z rôznych strán (z jedálne, cez dvere pre zásobovanie ap., alebo aktívnym prívodom čerstvého vzduchu cez separátnu vetvu vzduchotechnického potrubia – to je však o trochu drahšie riešenie).
Okamžitú zmenu klímy v kuchyni určite ocení váš personál. Hlavne v lete, keď sa teploty v kuchyni šplhajú k štyridsiatke, už jednoduchý spôsob odvetrania Vás posunie o úroveň vyššie oproti konkurencii.
Pre menšie a stredné profesionálne kuchyne s bežnou prevádzkou a kompaktným varným blokom – s akými najčastejšie pracujeme – nie sú potrebné komplikované a nákladné riešenia. To je napr. odsávací strop s integrovanými prvkami aktívneho odťahu a osvetlenia, s prívodom čerstvého (ohrievaného) vzduchu, rekuperáciou tepla a pod.
Do menšej a strednej gastroprevádzky vám úplne stačí bežný digestor (prípadne viac digestorov) – určený pre profesionálne použitie s motorom, osvetlením a regulátorom otáčok. Z charakteru vašej reštaurácie, bufetu či inej prevádzky vyplynie, aké typy, koľko digestorov a kam ich namontovať, aby boli čo najúčinnejšie .
Ak máte záujem o viac informácií alebo sa chcete poradiť ohľadne vzduchotechniky do vašej gastronomickej prevádzky, kontaktujte nás na: +421 910 972 501, emailovej adrese: hajzok@gastroonline.sk alebo vyplňte tento formulár:
Dobrý deň
Potrebovala by som poradiť ohľadom digistora.
V prevádzke mame digestor ktorý nám bohužiaľ nepostačuje. Chcem sa spýtať máte nejakého technika ktorý by nám vedel v tejto veci pomôcť? Digestor má slabú saciu silu a potom je v kuchyni veľa dymu, ktorý sa ťahá aj do prevádzky
Ďakujem za odpoved
Dobrý deň, ďakujeme za Váš dopyt. V takýchto prípadoch je najlepšia obhliadka priamo v prevádzke – podľa toho, aký využívate motor k digestoru a ako a kam sa odvádzajú pachy / dym z kuchyne by sme navrhli vhodné riešenie. Prosím, kontaktujte ma telefonicky 0910972501 a dohodneme ďalší postup. Ďakujem.