Výkonná fritéza

Výkonné profesionálne fritézyNa Slovensku takmer nenájdeme gastronomickú prevádzku, ktorá by nemala v kuchyni fritézu.

Ak

  • aj vaše menu obsahuje fritované jedlá,
  • chcete fritovať jedlá rýchlejšiepredať ich viac,
  • nechcete prichádzať o zákazníkov ich dlhým čakaním počas prevádzkovej špičky,

dajte si skutočne záležať na výbere fritézy. Hlavné kritérium, na ktoré by ste sa mali zamerať, je výkon fritézy.

Bohužiaľ stále sa majitelia reštaurácií zameriavajú v prvom rade na cenu a kúpia radšej lacnú fritézu. Potom sa ale niet čo čudovať, že sa im stane to, čo často vídame na kúpaliskách, v bufetoch, stánkoch rýchleho občerstvenia a pod. Na obyčajné hranolky, vyprážané ryby, či iný “finger food” sa počas obedňajšej špičky čaká niekedy takmer hodinu.

V čom je príčina? Nuž, jedlá sa fritujú na najlacnejších stolných fritézach, ktoré nemajú dostatočný výkon. Totiž ak vložíte zmrazený polotovar (rybu, hranolky a pod.) do fritézy, je to ako keby ste tam vhodili ľad – okamžite rapídne poklesne teplota oleja vo fritéze. Ak nemá fritéza dostatočný výkon, ktorý by rýchlo zohrial olej späť na fritovaciu teplotu, začnú sa hranolky variť a nie smažiť. Celý proces fritovania tak trvá dlhšie a s neporovnateľne horším výsledkom.

Efekt jednorazovej počiatočnej úspory pri kúpe fritézy sa úplne stratí, zatiaľčo eur, ktoré dlhodobo utekajú vďaka nespokojným a čakajúcim zákazníkom, býva oveľa viac.

Pritom obstarávacie náklady na kvalitnú fritézu sú menšie ako 1 EUR / deň bez DPH – menej ako zisk  z 1 porcie!*

(*pri bežnom financovaní na 36 mesiacov – viď našu ponuku financovania).

Fritézy, ktoré vám ponúkame (kliknite na odkaz tu)  sú kvalitné poctivé talianske výrobky s 10 ltr. (alebo 2×10 ltr.) vaňou rozmeru 21×30 cm a príkonom 10 kW (2x10kW). Na to, aby sa vám hranolky „nevarili“, potrebujete príkon aspoň 0,6 kW/1 ltr. oleja.

Nami ponúkaná fritéza má príkon 1 kW/1 ltr . Na porovnanie spomínané lacné stolné “bufetové” fritézy majú príkon cca 0,3 kW/1 ltr. – teda polovicu potrebného príkonu!).

Tip pre vaše podnikanie

Počiatočný obedňajší stres (a zbytočnú stratu na tržbe) je možné eliminovať nasledovne – vysmažte si PRED obedňajšou špičkou niekoľko rýb (príp. iné podľa vašej ponuky) vopred, dajte ich pod jednoduchý infračervený ohrev a ten najväčší rad na začiatku obedňajšej špičky máte okamžite preč. Rozdiel v zisku za rovnaký čas je vo výške niekoľkých fritéz…

Áno, mám záujem o výkonnú fritézu

Prečítajte si aj o súvisiacich produktoch – DIGESTORY 

page 1 of 2
Kontaktujte nás

Ak máte otázky, radi Vám na ne odpovieme.

Nečitateľné? Zmeňte text. captcha txt

Začnite písať a stlačte ENTER na vyhľadávanie...