Naozaj je všetko na svojom mieste?5. apríla 2013Tak ako práce spojené s montážou technologickej časti postupujú (či už živelnejšie alebo podľa harmonogramu), dbajte, aby boli všetky detaily [...]
Optimálne zloženie technológií19. februára 2013O zložení a množstve jednotlivých varných technológií by Vám mohla napovedať jednoduchá pomôcka: vytvorte si zvislý zoznam všetkých jedál [...]
Ktorá investícia do technológií sa vám najrýchlejšie vráti?18. februára 2013Nuž tá, ktorá je vopred veľmi dôkladne premyslená a skutočne rozumne vynaložená. V praxi to znamená asi to, že pri vyhotovení konkrétneho [...]
Pár slov na začiatok17. februára 2013Ak máte zabezpečený priestor pre budúcu reštauráciu, stručný koncept a biznisplán, s architektom preberáte budúci interiér a vypracovávate [...]
Rodí sa návrh kuchyne…17. februára 2013Koncepcia kuchyne, baru a priľahlých (produkčných) priestorov sú neoddeliteľnou súčasťou celkového návrhu reštaurácie. Investori väčšinou ako [...]
Dôležité priestory „za oponou“15. februára 2013Priestoru na príjem tovaru a skladovacím priestorom sa často nedostane pozornosti, akú si zaslúžia. V tom prípade vám tadiaľ môže utekať veľké [...]
Ostrý pohľad zákazníka14. februára 2013V reštaurácii sú činnosti, ktoré nie je vhodné ukazovať zákazníkom. Ak by predsa niekto trval na koncepte s „otvorenou kuchyňou“, treba [...]
Uvažujte trojrozmerne14. februára 2013Pri tvorbe projektu pre gastronomickú prevádzku (hlavne ak sa jedná o stiesnený priestor, ale aj principiálne) uvažujte tiež o využití cenného [...]
Čo (napríklad) zohľadniť v projekte14. februára 2013Predpokladajme, že ste vo fáze, kedy už máte hotový konkrétny projekt svojej budúcej prevádzky. Aby ste ho mohli kvalifikovane posúdiť [...]